För några dagar sedan blev en vägarbetare påkörd när han stod och flaggade vid ett vägarbete. Det fick hans kollega Nicklas Ekelund att gå i taket och skriva ett uppmärksammat inlägg på Facebook. Han skriver bland annat:

Kan inte alla jävla uppstressade idioter lägga undan sina facebookande twittrande surfande telefoner, tidningar, tandborstar, sminkväskor o.s.v. och ägna er åt att KÖRA istället…

Bra rutet, Nicklas!

Självklart måste vi bilister ta det lugnt vid vägarbeten där det ju vistas oskyddade personer nära trafiken. Minsta lilla snedsteg från vägarbetaren eller vingling av bilföraren kan ju få katastrofala följder.

Mer än hälften av alla bilister kör för fort vid vägarbeten, enligt en undersökning som genomfördes i somras av Sveriges Radio tillsammans med trafiksäkerhetsföreningen NTF. Mätningen visade även att det förekom de som gasade på i 100 km/h såväl vid 50 som 30-vägar.

VägarbeteVarje år inträffar det cirka 300 olyckor vid vägarbeten och nio personer dog under 2014 i olyckor i samband med vägarbeten.

Nicklas kollega vårdas nu på sjukhus för flera frakturer och var enligt honom en av de mest kunniga och seriösa arbetare han träffat under sina år i arbetet men som trots det drabbades, sannolikt av en ouppmärksam förare.

Här kan ni läsa Nicklas hela Facebook inlägg:

Tja nu har de hänt igen en vägarbetare som ja har känt i 17år blivit påkörd av en bil brutna ben armar nyckelben osv osv…

Posted by Nicklas Ekelund on den 9 december 2015

 

Relaterade inlägg:
– 13% av alla bilister rattsurfar
– Brukar du rattsurfa?

Rattsurfar du?

Se resultaten

Loading ... Loading ...

Toppbild: Mediamobile

Dela: Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail  Följ: Facebookrss