Statoil blir Circle K

I maj kommer Statoil att byta namn på alla sina stationer till Circle K. Man gör detta bland annat för att man vill satsa mer på snabbmat och andra produkter!

Circle K loggaJag jobbade själv på en BP-mack på 80-talet, BP som ju sedan blev Statoil. Redan då satsades det mer på mat, kiosk och videofilmer än på bränsle. Vilket i och för sig inte är så konstigt, för med den låga marginal mackarna har på bränsle måste de ju dra in pengar på något annat också.

Personligen är jag en flitig besökare på mackar när jag är ute och far och intar gärna en korv med räksallad och en cappuccino hos dem. Det är såklart också bra med deras ofta sena öppettider när man måste akuthandla något.

Men det känns lite konstigt att namnet Statoil nu försvinner. De har ju varit välbekant syn på vägarna sen 80-talet. Som en gammal vän man kan svänga in till var man än är i landet. (Hm – jag har nog sett för mycket reklam…)

Statoil flaggorStatoils marknadschef Johan Backman säger till Expressen att de har gjort kundundersökningar på Statoil och Circle K i Norge och Sverige som visar att man är mer positiv till det nya namnet än det gamla.

Varumärket ”Miles” kommer dock att finnas kvar, det är alltså bränslet som man kommer längre med jämfört med andra märken.
Eller hur var det nu med det?

 

Kommer du att sakna namnet Statoil?

Se resultaten

Loading ... Loading ...
Dela: Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail  Följ: Facebookrss

Föregående

Har du hunden lös i bilen?

Nästa

Hur snabbt skulle du passera det här ekipaget?

10 kommentarer

 1. Saknar Esso, BP, Gulf och Texaco/Caltex. 😉Report

 2. Lika bra att alla mackar blir livsmedelsbutiker och snabbmatshak för det går knappt att få tag på saker som man behöver till bilen.Report

 3. K i den nya logga påminner lite om Koppartrans logga.Report

 4. Statoil är väl ett lite nedsmutsat namn. Statligt norskt bolag som inte är känt för att värna om miljön. I Norge finns knappt CO2 i den offentliga debatten.Report

 5. Struntar i namnbytet. Jag äter inte snabbmat på en mack!Report

 6. Rolf Strömgren

  Så länge det är Cirkelkaffe i tanken så klagar jag inte. 🙂

  hälsningar/Rolf
  (gammal konsummedlem)Report

 7. Jakob B

  Namnet är kanske inte så intressant, däremot så skulle det vara en bra idé med ett samarbete mellan Statoil och Biltema, så kanske utbudet för reservdelar och biltillbehör skulle vara lite bättre.Report

 8. Jörgen

  Jag kanske är gammaldags men jag gillar den macken som har billigast bensin. Ok en bra kaffe sitter ju inte i vägen. Annars får macken heta XWBRE eller vad som helst. Jag var nog lite svag för Esso iofs…Report

Kommentera

Trafikbloggen   |   Kontakta mig   |   Tel: 08/52 50 62 22   |   Toppen på sidan