Rattsurfande lastbilschaufför nära döda småbarnsmamma

Sådana här händelsen är nog tyvärr inte ovanliga. Jag skulle tro att det inträffar dagligen att bilar vinglar omkring för att förarna är fokuserade på annat än att köra bil såsom exempelvis att rattsurfa. Den här gången uppmärksammades det lite extra tack vare att den drabbade skrev ett känslosamt facebookinlägg.

Vi har ju tidigare diskuterat rattsurfande här på Trafikbloggen och jag tror ni som läst detta vet vad jag tycker om saken. Jag är också övertygad om att de flesta förare håller med om att det inte är det smartaste man kan syssla med. Ändå så är det så otroligt många som fortfarande gör det.

Brukar du rattsurfa?
13% av alla bilister i Sverige rattsurfar
Mobil-zombierna tar över!

Så sent som häromdagen höll en bil på att vingla rätt in i mig på E4:an mellan Gävle och Uppsala. Nu kan jag såklart inte vara säker på att föraren just rattsurfade, men sannolikheten är väl tämligen hög att han eller hon sysslade med något annat än att fokusera på bilkörningen.

Observera att bilen i fråga precis blivit omkörd, så det var inte en omkörning han eller hon påbörjade… Ni kan ju se hur det såg ut här:

Nu var ju denna incident inte lika allvarlig som det som hände Theresa Lindahl nere i Skåne häromdagen. En lastbil vinglade så pass mycket att hon tvingades tvärbromsa varvid hon fick sladd på bilen och ställde sig på tvären över vägen. Lastbilen fortsatte helt obekymrat.

När hon efteråt körde om samma lastbil såg hon att föraren satt och pysslade med mobiltelefonen. Med största sannolikhet hade han väl gjort detsamma strax innan när han höll på att ta livet av Theresa.

När hon kom hem kom chocken över hur nära det varit och lite senare skrev hon ett känslosamt inlägg på Facebook där hon anklagade lastbilschauffören för att nästan gjort hennes små barn moderslösa och hennes man änkling. Ni kan läsa Theresas hela inlägg här:

Idag dog jag nästan och det hade varit ditt fel! Jag åkte på motorvägen och ska passera en långtradare men något i hans…

Publicerat av Theresa Lindahl den 15 mars 2016

 

Jag undrar hur många olyckor som inträffar dagligen, mer eller mindre allvarliga, tack vare rattsurfandet. Sannolikt är det svårt att föra statistik över detta för ingen är väl villig att erkänna att de rattsurfat efter att de orsakat en olycka!

Bjuder slutligen på en liten film med Björn Gustafsson från Transportstyrelsens kampanjsajt slutarattsurfa.se:

 

Rattsurfar du?

Se resultaten

Loading ... Loading ...
Dela: Facebooktwitterpinterestlinkedinmail  Följ: Facebookrss

Föregående

Ska det bli förbjudet att köra bil?

Nästa

Omkörningsförbud på E4 i påsktrafiken

4 kommentarer

  1. Jag tycker jag ser detta väldigt ofta att just lastbilar glider sakta över i vänsterfil och plötsligt korrigerar…..Report

  2. Köra har sin tid Telefon har sin tid.Report

  3. Kör man bil då skall man ha fokus på vägen det är bråkdelen av sekunder som kan vara avgörandeReport

  4. För något år sedan var jag och min syster nära att bli ” fösta” in i mitten räcket av en sådan koloss. Hjärtat dunkade rejält!Report

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén