Trafikbloggen är en sida där jag tänkte skriva lite inlägg och förhoppningsvis också får en hel del intressanta, spännande och konstruktiva diskussioner kring ämnet trafik och bilism.

Jag själv är bilist och trafikant sedan 1979 och spenderar en hel del tid ute på vägarna där jag dagligen upplever saker som kan vara intressant att diskutera.

Jag tror att de flesta trafikanter har ganska bestämda åsikter i ämnet och såklart tror vi nog ganska många att vi själva är de bästa trafikanterna 😉

Fast egentligen tror jag benämningen bättre vs sämre trafikant är fel, denna värdering ligger såklart i betraktarens ögon, personligen anser jag mig inte vara bättre eller sämre än någon annan, däremot har jag kanske lite mer rutin än genomsnittet då jag kör ganska mycket och har kört i ganska många år. Självklart finns det mängder med förare, exempelvis yrkesförare,  som kör betydligt mer än mig och självklart är inte jag en perfekt bilist, alla är vi människor och kan göra fel.

Men jag anser nog att alltför många kör med lite för stort självförtroende ute på vägarna och inte alltid behärskar de situationer som kan uppstå. Dessa personer håller sannolikt inte alls med mig, men det är en av de saker som jag tycker kan bli spännande att diskutera. Hur tänker just du som trafikant om olika situationer?

Känner du att just du har ett intressant inlägg som du skulle vilja skriva om här och kanske gästblogga? Kontakta i så fall mig, så ser vi vad vi kan göra.
Tänk också på att hålla en god ton i alla diskussioner, inga personliga påhopp, otrevligt språk, rasistiska eller sexistiska uttalande eller annat otrevligt, så får vi en trevlig blogg som alla kan få glädje av att läsa. Läs gärna regler för kommentarer innan du börjar skriva något.

Så – varmt välkommen till Trafikbloggen!

Anders Alhbin