Gulf är tillbaka!

Minns du GULF det gamla bensinmacksmärket? Nu är det på väg tillbaka till Sverige och de har ambitionen att faktiskt ge service till våra bilar också och inte enbart sälja kaffe och korv.

Jag som är gammal och nostalgisk tycker det är kul när ett gammalt fint märke som GULF återkommer till Sverige. Det är ett minne från den tiden när en mack var en mack där man faktiskt kunde få hjälp med bilen.

Missförstå mig rätt nu, jag har inget emot att det säljs kaffe, korv, livsmedel, videofilmer, toapapper, osv, osv, på mackarna. Jag tycker det är mycket bra att man kan köpa saker och ting sent på kvällarna och enkelt längs vägarna och besöker ofta mackar för att ta en kopp kaffe eller köpa något jag saknar när jag exempelvis är ute med husbilen.

Men visst var det trevligt när man kunde svänga in på macken och det kom ut någon glad person och frågade om man ville ha full tank, kollade oljan och putsade vindrutan? Själv behövde man inte göra något mer än sitta och koppla av. Att det skulle funka så idag är väl en utopi, då skulle de nog behöva höja bensinpriserna rejält för att täcka de extrakostnaderna, men som sagt, trevligt var det!

När service verkligen var service

När service verkligen var service

Nu satsar mackarna mer och mer på att bli små livsmedelsbutiker och snabbmatsställen och bland annat Statoil som ju byter namn till Circle K som jag skrivit om tidigare, gör det bland annat för att man vill satsa mer på just snabbmat och andra produkter.

Många andra mackar förvandlas till automat-stationer där de istället gör om den tidigare tillhörande butiken till en ren kiosk utan direkt koppling till pumparna utanför och du kan alltså inte ens betala bensinen där inne.

Dock börjar man se små tendenser till att vilja ge kunderna lite mer service till även bilarna. Exempelvis har OKQ8 något de kallar servicehjälpen.

Den första torsdagen varje månad 14-18 finns vår personal på plats för att hjälpa dig med underhåll av bilen.

Så – 4 timmar i månaden kan man där få hjälp med diverse service. Tja, det är väl bättre än inget, men långt ifrån gamla tiders service!

Men – nu verkar vi fått någon som försöker gå i riktning mot hur det var förr. GULF har ju börjat återkomma som varumärke i Sverige och enligt hemsidan så kommer de att satsa mer på personlig service:

Gulf erbjuder ett nytt och modernt servicekoncept med anor från förr då stationspersonalen alltid var redo att hjälpa till med tankning, fönsterputs, oljepåfyllning och byte av torkarblad.

GULF är ett gammalt varumärke som grundades strax efter förra sekelskiftet. De var även mycket aktiva inom motorsporten genom åren och testade många nya produkter den vägen.

I Sverige försvann namnet GULF i mitten av 80-talet då Kuwait Petroleum köpte bolaget och så småningom efter diverse turer och sammanslagningar blev till OKQ8.

I oktober 2012 skrev EMAB, medlemsorganisation för fria handlare inom trafikbutiker, ett samarbetsavtal med Hansen Racing, som sedan 2009 äger GULF-licensen i Sverige, för att återetablera Gulf som bensinstationskedja i Sverige.

Än så länge finns GULF på ett 100-tal platser i Sverige men har ambitionen att växa. Här nedan ser ni en liten reklamfilm från dem. Och det stämmer nog att det länge har varit mer förvånande att se verklig service på en bensinmack jämfört med att se ett UFO…

Läs mer om GULF på deras hemsida.

 

PS. Nej, jag har inte fått något som helst betalt från GULF för att skriva denna artikel, ingen ”dold marknadsföring” i denna blogg. Jag skriver av rent nostalgiska skäl och för att jag uppskattar att någon vill satsa på att utöka servicen till oss bilister. 🙂

Dela: Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail  Följ: Facebookrss

Föregående

Är du en mittfils-kramare?

Nästa

Brandman dödad när han jobbade vid trafikolycka

8 kommentarer

  1. Det hade ju varit fantastiskt. Tänk att få hjälp med något som gäller bilen Report

  2. Finns en GULF i Staffanstorp, vill jag minnas mig sett.Report

  3. Good Gulf hette deras reklam en gång 😀Report

  4. Gulf, Texaco, Esso, var ju 60-talets mackar. Nostalgi Report

  5. Finns även i Härnösand !Report

  6. De finns sedan en tid i Linköping.Report

  7. Funnits i Tungelsta nått år nu Report

  8. Jacob

    Jag önskar dom kunde öppna i Strängnäs eller Eskilstuna också.Report

Kommentera

Trafikbloggen   |   Kontakta mig   |   Tel: 08/52 50 62 22   |   Toppen på sidan