Så lägger vi då 2015 till handlingarna och hälsar 2016 välkommet. Samtidigt ska vi kanske tänka oss för lite hur vi beter oss i trafiken kommande år så vi inte blir en siffra i statistiken över döda eller skadade.

2014 dog det 270 och skadades det 17 525 personer i trafiken varav 2 395 blev svårt skadade. Prognosen för 2015 pekar på något liknande. Det innebär att 7-8 personer varje dag får sina live ändade eller kraftigt förändrade på grund av trafiken.

Bakom varje siffra i statistiken döljer det sig en människa, en individ som råkar illa ut, men även mångdubbelt fler människor som blir drabbade i form av familjemedlemmar, släktingar, vänner och arbetskamrater.

Försök att se till att just DU inte blir en siffra i denna statistik för 2016. Fundera på om du verkligen måste göra omkörningen när det är lite dålig sikt, om du absolut måste komma fram en viss tid när det är halt väglag, eller om du inte kan ta dig tid att stanna för en kaffe när du börjar bli lite trött. Jag vill gärna ha kvar just Dig som läsare framöver 🙂

P.S. Glöm inte att tanka upp idag. Den 1/1 2016 höjs bränsleskatten och det innebär att priserna höjs med 56 öre/liter för bensin, 63 öre/liter för diesel och 41 öre/liter för E85. Du kan ju alltid spara in motsvarande en kopp kaffe eller så 😉

Gott Nytt År!

fireworks

Dela: Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail  Följ: Facebookrss