Det ska vara norrmän till det. Att backa omkring i full fart med en personbil med tillhörande släp. Vad håller de på med egentligen?

Det är för att promota deras system ”trailer assist” som finns som tillbehör till vissa av deras modeller som VW i Norge har gjort denna reklamfilm. Folk ser onekligen lite förvånade ut, och nog hade man hajat till själv om man sett detta ekipage komma körandes i fel riktning.

Nu är det dock lite fusk med i spelet. De har i själva verket byggt en extra bil inne i släpet där det sitter en förare och kör dold bakom skivor som man kan se ut men inte in igenom. Här kan ni se en ”bakom kulisserna” film:

Får väl avsluta med att ge dem lite detaljerad reklam för sitt system även om de inte betalar mig för det. De har det nog inte så lätt just nu 🙂

Trailer Assist

Rätt vid första försöket – tillvalet Trailer Assist ger dig nervlugnande hjälp när du ska backa med släp.

Bestäm riktning och låt systemet ta över styrningen.

Att backa med släp kan vara både nervpåfrestande och tålamodsprövande. ”Trailer Assist” gör det så mycket enklare. Om du stannat bilen på ett lämpligt ställe att utgå ifrån, kan detta förarassistanssystem (inom sina gränser) ta över styrningen för dig. Med hjälp av spaken till backspegeln ställer du in önskad riktning. På samma sätt kan du när som helst korrigera den när Trailer Assist sköter styrningen. Själv tar du hand om gasen, bromsen och växelspaken. Och naturligtvis behåller du hela tiden full kontroll, du kan när som helst avbryta processen genom att själv vrida på ratten.

trailer_assist

Text om trailer assist och bild ovan: Volkswagen.se

 

Det verkar ju vara ett smart system. Om man nu inte behärskar att backa med släp på egen hand vill säga. Vi närmar oss de helt självkörande bilarna mer och mer…

 

Dela: Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail  Följ: Facebookrss