En bilbärgare berättar

Att folk kör som idioter förbi olycksplatser och bilbärgning har vi ju skrivit om förr. Här ser vi ytterligare exempel på det.

Bilbärgaren  Rickard berättar på sitt Facebookflöde om ett jobb på E4 vid Gnarp där en kund filmade lite under arbetets gång och som visar hur folk kör förbi en bilbärgningsplats.

På filmen ser vi en bil som faktiskt saktar ner ordentligt och passerar försiktigt över det fartgupp som lagts ut, men sen ser vi 6 bilar som fullständigt struntar i att det befinner sig människor bara någon meter från där de passerar och blåser förbi i ALLDELES för höga hastigheter.

Det sorgliga är att detta är alldeles för vanligt ute på våra vägar, man ser det hela tiden. Och de som har sin arbetsplats ute på vägarna, såsom bilbärgare och blåljuspersonal ser det säkerligen dagligen.

Det kan inte vara kul att hela tiden behöva oroa sig för att bli påkörd när man jobbar, vilket också sker då och då som vi tidigare skrivit om på den här bloggen och som regelbundet skrivs om i andra media. Folk har dödats tack vare ouppmärksamma och slarviga förare.

Rickard skriver följande på sin sida:

Har ju som sagt jour denna helg. Och hämtade upp en kund E4 strax innan Gnarp. Kunden filmade de här och skickade den sen till mig, under resan så frågade han mig om jag inte är rädd när jag är ute och jobbar så här! Vet ni vad mitt svar är! Jag ä så jävla rädd varje dag! Rädd att inte få komma hem till min blivande fru, till min dotter och aldrig få se mina vänner igen. Det är väl 2,5 år sedan jag höll på bli överkörd som ni kanske minns i skönviksbacken E4. Det har ju inte blivit bättre. Snarare värre. Snälla, tänk på mina nära å kära. Även bärgare har familj. Vi är där ute för er skull ? mvh Rickard Rickard Kostaja Parviainen Bärgarna i Västernorrland

Hur sjutton tänker ni som kör på det här sättet? Jag är uppriktigt intresserad!

Tänker ni att ni kommer att hinna stanna om någon skulle vingla ut framför er? Tror ni att ni är så skickliga förare? Eller tänker ni att det är ju minst en hel meter mellan min bil och personerna på vägen, det är ju ett säkert avstånd? Eller tänker ni att jag skiter väl i dom, bara jag kommer hem 10-20 sekunder snabbare (som väl är det man tjänar på att blåsa förbi istället för att sakta ner ordentligt), eller tänker ni överhuvudtaget inte alls? Förklara gärna!

Jag tror att vi alla måste STRESSA NER lite i trafiken. Detta är troligen bara ett exempel på hur man beter sig när man hela tiden måste fram – fram, fort – fort… Ett annat är när folk sick-sackar sig fram mellan filerna i storstadstrafiken för att komma 5-10 bilar längre fram och tjäna några sekunder.

How traffic jams are created

Ett tredje är när man lägger sig i häcken på en bil som har fräckheten att faktiskt hålla hastighetsgränsen och demonstrativt visar att man vill om, för att avsluta med en farlig omkörning i en kurva utan sikt.

Ett fjärde är när man sätter en takbox på bilen och åker till fjällen körandes som en rallyförare för att hinna fram någon halvtimme eller så fortare. Om man nu kommer fram helskinnad vill säga.

Jag kan troligen fortsätta med massor med ytterligare exempel, men poängen är – Ta det lite lugnare!

Världen går inte under om du kommer fram några minuter senare. På köpet kommer du troligen att få lite lägre blodtryck, billigare bränsleräkning, mindre slitage på bilen och – viktigast av allt – du minskar risken att råka illa ut, eller att orsaka andra allvarlig eller obotlig skada!

Saktar du ner när du passerar bilbärgning eller olycksplatser? (var ärlig nu!)

Se resultaten

Loading ... Loading ...
Dela: Facebooktwitterpinterestlinkedinmail  Följ: Facebookrss

Föregående

Stop a Douchebag

Nästa

Hur tungt släp får jag dra?

4 kommentarer

 1. Bättre att stänga av helt. ”Viktiga” personer kommer aldrig att fatta.Report

 2. Tror inte de som håller på så här läser detta..Report

 3. Håkan Wennerström

  Har i min senaste yrkesroll som sopgubbe upplevt samma bekymer med sopställ utmed en hårt trafikerad väg kör man över till vänstersidan avvägen för att slippa kliva ut i körbanan utan ner i diket istället, trots varningsblinkers o saftblandare bryr sig ingen och dämpar fartenReport

 4. Bengt F

  Når det går, vänta med att bärga till rusningstrafiken är över!!

  Ibland stänger polisen av vägen exempelvis E4, vid rusningstrafik,
  en bil i diket , exempelvis, bör kunna ligga där i ca 2 timmar till.

  Bärga ej mellan 7-9 .Report

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén