Dagens ros till dig som höll hastigheten utanför Järvsö!

Jag skulle vilja ge dagens ros till dig bilförare som idag på Skästravägen utanför Järvsö faktiskt höll hastighetsgränsen på 50 km/h som råder här. Jag tror till och med du körde några kilometer långsammare.

En ros till dig!

En ros till dig!

Det var när jag var ute och slängde soporna vid vägen som jag upptäckte dig. Du kom körande lugnt och fint och gav mig till och med en liten nick till hälsning vilket de flesta bilar som passerar inte brukar göra eftersom de passerar så fort så de förmodligen inte hinner se vem jag är.

Du är förmodligen en av de få som förstår att det är begränsat till 50 km/h på den här vägen av en anledning även om vägen är rak och fin med sikt långt fram, att begränsningen inte bara är till för att bråka med er bilister.

Du kanske rent av har sett att det rör sig en hel del barn och ungdomar här som går till och från skolbussarna på morgnar och eftermiddagar. Eller som cyklar till och från fotbollsplanen nere i Skästra. Eller som är ute och promenerar med familjernas hundar.

Du kanske också vet att det finns mycket hästar i det här området och att en hel del personer är ute och rider eller promenerar med hästar här, viket de flesta måste göra för att komma fram till bättre ridvägar i skogarna. Och du vet förmodligen att man alltid måste passera hästekipage väldigt försiktigt.

50-skyltEller så förstår du att eftersom det ligger en del fastigheter ganska nära vägen vilket innebär att om man kör för fort, speciellt lite tyngre trafik, så innebär det skakningar och obehag inne i husen vilket också på sikt kan bli betydande skador som måste repareras till höga kostnader.

Du kanske också sett att det finns aktiva lantbruk här längs vägen och att det då och då transporteras kreatur över vägen som tillfälligt stängs av och förstår att skulle du då komma forsande i 100 så skulle det inte bli så kul för vare sig dig eller djuren.

Eller så är du bara en sådan unik person som faktiskt lyder gällande regler och bestämmelser i trafiken och håller gällande hastighetsgränser oavsett var de är.

Oavsett vilket så vill jag, som boende vid denna väg, tacka dig varmt för detta. Nästa gång du kör förbi, titta in så bjuder jag på en kopp kaffe.

Sen till er andra (tyvärr majoriteten av bilister) som INTE respekterar hastighetsgränsen här och utsätter oss, våra barn och djur för större risker när ni kommer farande i 70-80-90-100 eller mer vill jag bara säga:

 

P.S.
Ni som brukar hålla hastighetsbegränsningarna även på andra ställen, speciellt då när det är 50 km/h genom exempelvis mindre byar, kan såklart ta till er av denna ros också 🙂

 

Brukar du hålla hastighetsbegränsningen?

Se resultaten

Loading ... Loading ...

 

Dela: Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail  Följ: Facebookrss

Föregående

Hur vi kan minska trängsel och köer i storstadstrafiken

Nästa

Är du en mittfils-kramare?

9 kommentarer

 1. Det var jag som sniglade mig fram. Report

  • Britt-Marie

   Då kan d få en kopp kaffe hos Anders. Jag ska nog också ”snigla” mig förbi där. Om nu 50 km kallas att snigla?Report

 2. Jaa står det 50 är det 50 står det70 är det 70 OSV.dom kanske inte kan läsa eller också läser dom dubbelt inte vet jag,var rädda om varandra!! Trevlig helg.❤️Report

 3. Nära husen fattar jag 50. Men varför ute på åkern.Report

  • Ute på åkern hoppas jag bara bonden kör med sin traktor ?

   Men om du menar avsnitten mellan gårdarna där det är mest åker så skulle det vara lite osmart att ha 50-70-50-70-50 med kort varsel, men framför allt så promenerar och cyklar barnen även på den delen på väg till och från skolbussar och idrottsplatser.Report

 4. Dagens idioter är ALLA SOM INTE KAN KÖRA PÅ MOTORVÄGEN MED 3 FILER!
  HÅLL TILL HÖGER OCH INTE MITTEN ELLER VÄNSTER FIL!Report

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén