Busstreck skickade ut bilar i skogen

Någon hade lite kul häromdagen och hade vi ett pågående vägarbete möblerat om lite bland hänvisningsskyltarna. Helt plötsligt blev det trafikstockning på en liten skogsväg.

Det var förra måndagen som någon roat sig med att ändra lite bland de skyltar som hänvisade trafiken vid ett pågående vägarbete på E16 från Ornäs mellan Falun och Borlänge.

Enligt Katarina Wolffram, presskommunikatör för Trafikverket, förekommer det ibland att folk roar sig på detta sätt, men den här gången blev effekten ganska påtaglig.

Andreas Forsman berättar vad som hände när han helt plötsligt befann sig bland bondgårdar inne i skogen.

– Först körde vi på någon grusväg längs E16 sen svängde den in vid några bondgårdar och det kändes väldigt privat. Till slut så vart det bara stopp och det var en stor kö ute på skogsvägen, säger Andreas.
– Jag såg inte slutet på kön så jag vet inte hur många bilar det var.

Han fick vackert lov att backa flera kilometer – med släp – för att ta sig tillbaka ut på E16 men trots att han blev rejält försenad till jobbet så kunde han i alla fall skratta åt det hela.

Normalt sett skall man väl inte uppmuntra den här sortens hyss, allvarligare saker skulle ju kunna hända, men det här blev ju faktiskt ganska kul. Fast det kanske inte alla som drabbades tyckte. 😀

Här kan ni se en liten film med Andreas berättelse.

Läs mer på op.se

Dela: Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail  Följ: Facebookrss

Föregående

Underlättar Teknikens Värld trafikbrott?

Nästa

Ska du ut på svenska vägarna i sommar? Läs här!

Kommentera

Trafikbloggen   |   Kontakta mig   |   Tel: 08/52 50 62 22   |   Toppen på sidan