Bra ”trafikrapport Sverige 2016” hos Vi bilägare

Calle Carlquist på Vi bilägare skriver ett bra inlägg i biltestarbloggen där han sätter fingret på en del saker som jag också uppmärksammat. Håller ni med?

Jag kör ju en hel del på vägarna, såväl landsvägstrafik och stadstrafik och ser ett och annat i trafiken. Häromdagen lade jag upp en liten film med några vansinnesomkörningar som jag lyckades fånga med bilkameran.

Tyvärr är inte sådana här incidenter ovanliga, vilket man kan läsa bland annat i kommentarerna här på Trafikbloggen, flera ser regelbundet denna typ av idiotbeteende i trafiken. Samt kan vi konstatera att de allra flesta kör för fort, mer eller mindre. Oftast mer.

Här är några bra citat från inlägget hos Vi bilägare:

I stort sett ingen håller hastighetsgränserna. Möjligen någon äldre person i en gammal Skoda Felicia eller någon som transporterar en häst. De flesta andra bromsar in strax före de noggrant utmärkta fartkamerorna, för att på andra sidan ögontjäna sig upp i 110 igen. På 80-sträckorna. ”Trettio knutar över kan jag väl hålla, inte mer. Då ryker körkortet, men böter kan jag stå ut med.” Så går resonemanget.

I normala fall tycker normala människor inte att man ska vara brottsling. När det gäller fartöverträdelser råder däremot tyst konsensus att man med berått mod får – närmast ska – bryta mot lagen.

Tänk om man höll på så hemma? Eller på jobbet? Spurta fram i korridorerna, armbåga sig till kaffeautomaten? Kasta sig huvudstupa in framför folk i matkön på lunch-haket?

Läs hela inlägget på Vi bilägare här.

 

Dela: Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail  Följ: Facebookrss

Föregående

Dash-cams är tillåtna – på vissa villkor

Nästa

Världen behöver fler övergångsställen som det här

1 kommentar

  1. Niclas

    Ja det är precis det som dessa fartkameror åstadkommer. Ett flyttande av skattemedel, från i realiteten, trafikpolisen till dessa statiska manicker som inte fyller någon Anna funktion än att bötfälla gamle Herr Eriksson som är ute och söndagsåker med sin 745a tio kilometer i timmen för fort.

    Jag hävdar fortfarande att farten inte dödar, primärt. Det är beteendet som dödar då en del kör som idioter rent ut sagt och inte bryr sig om sina medtrafikanter. Det blir dock värre skador med högre fart, men i grunden är det beteendet som orsakar kollisionen och inte farten i sig.

    Det enda som kan ta dessa idioter är de gamla hederliga videobilarna som trafikpolisen hade. Fast det är klart, det förutsätter att det finns några trafikpoliser kvar att sätta ut på vägarna också…

    Spelar ingen roll hur många kameror som sätts upp om man inte beivrar beteendet mellan dessa.Report

Kommentera

Trafikbloggen   |   Kontakta mig   |   Tel: 08/52 50 62 22   |   Toppen på sidan